Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

MJESTO ZVANO WINTER

 
 
 
MJESTO ZVANO WINTER
MJESTO ZVANO WINTER
PATRICK GALE
Super rabat
Kataloški br.: 133843
Cijena: 19,90 €
Klupska cijena: 17,24 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Patrick Gale
MJESTO ZVANO WINTER

Veliki svjetski hit

Roman o ljubavi, gubitku, seksualnosti i prikrivenim strastima

 

Harry Cane oduvijek je vodio iznimno tradicionalan život. Kao privilegiran stariji sin, iznimno sramežljiv i samozatajan, nikada nije nimalo odstupao od pravila. Ipak, sve se mijenja onog trenutka kada njegova okolina saznaje detalje izvanbračne afere koju je dotada vodio. Harry biva prisiljen napustiti svoju suprugu i kćer te emigrirati u kolonizirane predjele kanadske pustoši. No njegov novi dom, osamljeno mjestašce Winter, nešto je u potpunosti drugačije od tople atmosfere predgrađa edvardijanske Engleske na koju je navikao. Oštre zime, izolacija, društvo u kojem vrijede malo drugačiji zakoni, teški životni uvjeti i svakodnevna borba s prirodom na granici divljine i civilizacije nova je stvarnost u kojoj Harry mora naučiti kako opstati i kako se pomiriti s vlastitim likom i vlastitom prošlosti. Baziran na istinitim povijesnim događajima, roman Mjesto zvano Winter kombinira intimnu i nježnu obiteljsku priču s elementima surove stvarnosti, pritom rušeći mnoštvo društvenih tabua, te Gale u ovome romanu o ljubavi, seksualnosti i prikrivenim strastima daje glas onima koji ga u društvu prije nisu imali.

 

„Prekrasna, lucidna i nježna priča o gubitku i ljubavi.“
Sunday Times

 

„Iznimno potresno.“
Sunday Mirror

 

„Očaravajuće.“
The Times

 

„Očaravajući pripovjedač; ovaj je roman pisan vrlo inteligentno i toplo. “
The Times

 

„Harry Cane jedan je od mnogih koji su 'nestali' jer ih njihove obitelji i okolina više nisu željeli i čije su priče dugo bile obavijene velom srama. Ovaj fascinantan roman njihova je elegija.“
Guardian

 

„Galeovi romani prožeti su psihološkim istinama koje nas vode kroz emotivna prostranstva unutrašnjosti likova o kojima nije moguće ne brinuti. Emotivan i izazovan roman.“
Irish Times

 

 

Patrick Gale rođen je na otoku Wight 1962. godine. Rano djetinjstvo proveo je u zatvoru Wandsworth koji je vodio njegov otac, nakon čega se obitelj preselila u Winchester. Studirao je na Sveučilištu Oxford. Danas živi na farmi na jugozapadu Engleske sa svojim suprugom Aidanom Hicksom gdje se, osim što piše, bavi poljoprivredom i stočarstvom.

Do sada je napisao dvadeset romana, uključujući i The Aerodynamics of Pork (1985.), Ease (1985.), The Facts of Life (1995.), Rough Music (2000.), Notes from an Exhibition (2007.), A Perfectly Good Man (2012.), Take Nothing With You (2018.).

 

PrevoditeljPrevoditelj
MARIN POPOVIĆ
 
StraniceStranice
404
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
30
 
DebljinaDebljina
200
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531430708
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…