Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

DOBRO SUSJEDSTVO

 
 
 
DOBRO SUSJEDSTVO
DOBRO SUSJEDSTVO
THERESE ANNE FOWLER
Super rabat
Kataloški br.: 133777
Cijena: 15,91 €
Klupska cijena: 13,26 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Therese Anne Flower
DOBRO SUSJEDSTVO

Uzbudljiva i dirljiva priča koja postavlja važna pitanja

U Oak Knollu, usko povezanom susjedstvu u Sjevernoj Karolini, profesorica šumarstva i ekologije, strastvena i politički angažirana Afroamerikanka Valerie Alston-Holt, odgaja svojeg bistrog i muzički talentiranog sina miješane rase. Xavier bi najesen trebao upisati prestižni konzervatorij te se Valerie, nakon niza godina bivanja samohranom majkom, suočava s mišlju da će njezino gnijezdo uskoro ostati prazno. No unatoč običnim životnim nedaćama, sve se nekako kreće ustaljenim tokom, sve dok se u susjedstvo ne doseli obitelj Whitman – iznimno tradicionalna bijela obitelj, prepuna novca, ambicija i uzburkane prošlosti.

Zahvaljujući uspješnom lokalnom biznisu, Brad Whitman postaje neka vrst zvijezde u gradskim krugovima. Kuća u koju useljava ostvarenje je snova za njega i njegovu suprugu, no u potpunosti su nesvjesni činjenice da se njihov prosperitet gradi na „leđima“ okolne flore koja počinje propadati pod težinom modernizacije i izgradnje, uključujući i prekrasan hrast koji je Valerie zasadila povodom rođenja svojeg sina jedinca. Polemika koja pritom nastaje povlači za sobom niz ekoloških, rasnih i spolnih pitanja te će iznjedriti kobne posljedice.

Pripovijedana iz višestrukih perspektiva, knjiga Dobro susjedstvo iznimno je važna priča koja postavlja mnoštvo suvremenih i aktualnih tema po pitanju društvenog staleža, rase, ekologije, međuljudskih odnosa i poštovanja te nudi surov i realan prikaz naše svakodnevnice.

„Therese Anne Fowler koristila je kao sastojke rasizam, pravdu i konzervativnu religiju te spravila pravu književnu gozbu: uzbudljivo, dirljivo i neizbježno.“
Jodi Picoult

„S velikom humanošću, Therese Anne Fowler iznosi gorljivu, hrabru osudu ruševnog sustava te usto pripovijeda priču koju je teško odložiti i još teže zaboraviti.“
Laurie Frankel, autorica knjige Uvijek je tako

„Dobro susjedstvo ostavilo me bez teksta, ali s potrebom za diskusijom. Ova priča dugo će vam ostati u mislima.“
Emily Giffin, autorica knjige Sve što smo ikada željeli

Therese Anne Fowler autorica je romana Z: Roman o Zeldi Fitzgerald i Dobro odgojena žena. Odrasla je na američkom Srednjem zapadu i preselila se u Sjevernu Karolinu 1995. Diplomirala je sociologiju i kulturalnu antropologiju te magistrirala kreativno pisanje na Sveučilištu Sjeverne Karoline.

 

PrevoditeljPrevoditelj
PETRA MRDULJAŠ
 
StraniceStranice
330
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
25
 
DebljinaDebljina
200
 
JezikJezik
Hrvatski
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531430876
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…