Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

U POTRAZI ZA GOBI

 
 
 
U POTRAZI ZA GOBI
U POTRAZI ZA GOBI
DION LEONARD
Kataloški br.: 134601
Cijena: 17,12 €
Klupska cijena: 14,60 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Nevjerojatna istinita priča o jednom čovjeku i jednome malenom psu velikog srca o bezuvjetnoj ljubavi i žrtvovanju za prijatelja

Bestseler New York Timesa

U potrazi za Gobi čudesna je priča Diona Leonarda, prekaljenoga ultramaratonca kojem se na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao pas lutalica. Ljupka kujica, koja će putem dobiti ime Gobi, dokazala je da nedostatak u veličini itekako nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina i crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara.

Dok je Dion svjedočio nevjerojatnoj odlučnosti i srčanosti male životinje, i sâm je doživio duhovnu promjenu. Dok su za njega utrke prije značile pobijediti i biti najbolji, sad mu je bio cilj zadržati Gobino prijateljstvo poslije ciljne crte. Počeo je puštati Gobi da prespava s njim u šatoru, dijeleći s njom ono malo hrane što je imao i prenoseći je preko brojnih rijeka, čak i kad je to značilo zaostati u utrci ili, još gore, možda i ne završiti utrku.

Premda Dion nije pobijedio u utrci, stekao je nešto mnogo važnije – nov pogled na život i prijateljicu koju je namjeravao povesti kući čim riješi administrativna pitanja. Međutim, prije nego što ju je uspio odvesti kući, Gobi je nestala u velikome kineskom gradu u kojem su je čuvali. Dion ju je uz pomoć stranaca i svestranu podršku počeo tražiti preko interneta i na kraju se ponovo našao s čudesnom životinjom koja mu je promijenila život te njemu i svijetu pokazala da su čuda moguća.

Dion Leonard je australsko-britanski maratonac koji živi u škotskome Edinburghu. Počeo je trčati 2013. i dosad je nekoliko puta bio među prvih deset na ultramaratonima u najekstremnijim uvjetima. On se nije samo natjecao, nego je i završio neke od najtežih ultramaratona u najnegostoljubivijim područjima svijeta, uključujući sudjelovanje na dva Saharska maratona, „Najteže utrke na Zemlji”, brutalne 250-km utrke u Maroku.
Također je triput istrčao 250-km Ekstremnu pustinjsku utrku Kalahari (i pobijedio 2017.) u Južnoafričkoj Republici, 250-km mongolski Marš Gobijem, 220-km ultramaraton u Kambodži, 100 milja kineskoga Ultra Mount Gaoligonga, 100 milja havajskoga HURT-a i američku Trostruku krunu od 200 milja (Bigfoot 200, Tahoe 200 i Moab 240).
Predanošću, ustrajnošću i odlučnošću možete svladati izvanredne izazove, bez obzira na to bila riječ o bitki protiv pustinje ili svakidašnjeg života. Dionova želja za uspjehom na ultramaratonima i u životu i u poslu bez sumnje mu je jača strana. Više od 15 godina radio je u prodaji i marketingu nekih od najvećih tvrtki na svijetu.
Održavao je brojna motivacijska, inspiracijska i korporacijska predavanja, od vođenja Nagrade vojvode od Edinburgha do skupova s više od 45.000 poslovnih ljudi i govora pred više od 300 školske djece. Bez obzira na situaciju, on vam može pomoći da unaprijedite i nadahnete svoj život. 
PrevoditeljPrevoditelj
MARIJA PERIŠIĆ
 
StraniceStranice
260
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
135
 
VisinaVisina
210
 
DebljinaDebljina
22
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789534855201
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…