Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

TEŽINA TINTE

 
 
 
TEŽINA TINTE
TEŽINA TINTE
RACHEL KADISH
Super rabat
Kataloški br.: 133793
Cijena: 26,53 €
Klupska cijena: 22,55 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Profinjen roman o ženama koje razdvajaju stoljeća, njihovim izborima i žrtvama


Ovaj roman, smješten u šezdesete godine 17. stoljeća te rano 21. stoljeće, isprepletena je priča o dvjema ženama iznimnog intelekta: Ester Velasquez, iseljenici iz Amsterdama kojoj je dopušteno pisati za slijepog rabina netom prije no što je grad poharala kuga, i Helen Watt, boležljivoj povjesničarki koja voli židovsku povijest.

Na početku romana bivši student poziva Helen pogledati skrivene židovske spise iz 17. stoljeća, netom otkrivene u njegovu domu tijekom renoviranja. Zatraživši pomoć Aarona Levyja, poslijediplomca koji je nestrpljiv koliko i šarmantan, i u utrci s drugim brzim timom povjesničara, Helen kreće u svoj zadnji projekt: ustanoviti identitet osobe koja je napisala te spise, neuhvatljivog pisara po imenu „Alef".

Uzbudljiv i ambiciozan roman opsežnog dosega te intimnog tona profinjeno je djelo povijesne književnosti o ženama koje razdvajaju stoljeća te izborima i žrtvama koje moraju podnijeti kako bi pomirile život srca i uma.

 

„Rachel Kadish vrsna je pripovjedačica, voljna postaviti neka od najvećih životnih pitanja. Roman Težina tinte zapanjuje.”
Carol Gilligan, autorica djela In a Different Voice

 

„Od samog početka Težina tinte pokazuje svoju naklonost jeziku: pisanom i usmenom, povijesnom i suvremenom, onom prikrivenom i onom razotkrivenom. Rachel Kadish sastavila je književni misterij koji se proteže kroz stoljeća, kontinente i jezike: ovaj je roman misterij velikog moralnog uloga i temeljnih ljudskih žudnji.”
Leah Hager Cohen, autorica djela No Book but the World

 

Težina tinte pripovijeda o muci i trijumfu žene koja želi opravdati svoj intelekt i ambicije. Roman nastao iz vrsne ideje i još izvrsnije izvedbe.“
Rebecca Newberger Goldstein, autorica djela Betraying Spinoza

 

„Roman koji emotivno hrani te nastoji razotkriti misterije povijesti."
Publishers Weekly

 

Rachel Kadish nagrađivana je autorica romana From a Sealed Room i Tolstoy Lied: a Love Story, te novele I Was Here. Njezin najnoviji roman Težina tinte 2017. godine nagrađen je nagradom National Jewish Book Award. Njezin rad predstavljen je na NPR-u te je objavljivan u New York Timesu, Ploughsharesu i Tin Houseu.
Rachel Kadish članica je Nacionalne zaklade za umjetnosti i Kulturalnog vijeća Massachusettsa, dobitnica nagrade za književnost Udruge židovskih knjižnica i nagrade John Gardner za književnost te rezidencijalna spisateljica sa stipendijom Zaklade Koret na Sveučilištu Stanford.
Živi u okolici Bostona, a na Sveučilištu Lesley poučava kreativno pisanje.

PrevoditeljPrevoditelj
ALEKSANDRA BARLOVIĆ
 
StraniceStranice
692
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
142
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
50
 
JezikJezik
Hrvatski
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531431002
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…