Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje / 

CIVILIZACIJE

 
 
 
CIVILIZACIJE
CIVILIZACIJE
GRUPA AUTORA
Kataloški br.: 135780
Cijena: 79,10 €
Klupska cijena: 64,90 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Postoji posebna čarolija u opstanku ljudskih predmeta iz prošlosti. Komad nakita, šalica, mač ili sandala koja je, često posve slučajno, preživjela opću plimu zaborava, kao da donekle premošćuje jaz godina koji nas dijeli od svijeta naših predaka – bilo da su stanovnici drevnog Egipta ili Rimskog Carstva, Azteci iz Meksika ili japanski samuraji. Zbirka takvih predmeta može zorno predstavljati davno izgubljenu civilizaciju, njezin svakodnevan život, umjetnost i kulturu, načine ratovanja i trgovanja, rituale i vjerovanja.


Brojni su predmeti do nas došli iz antičkih vremena preko rituala povezanih sa smrću. Naše znanje o drevnim Egipćanima, na primjer, bilo bi mnogo lošije da nisu običavali s mrtvima pokapati osobne stvari. Prekrasni ukrasi i opremanje palača i mjesta štovanja još su jedan bogat izvor sačuvanih predmeta. Također moramo biti zahvalni na želji ljudi da zabilježe važne događaje svoga vremena, što nam je dalo Trajanov stup u Rimu i normansku tapiseriju iz Bayeuxa. Neki su predmeti načinjeni za slavljenje junaka ili bogova, poput kipova u antičkoj Grčkoj i Rimu.


Skupljeni u ovoj knjizi, predmeti iz svih razdoblja stvaraju dojmljivu, sveobuhvatnu sliku ljudske povijesti i njezina razvoja od kamenog oruđa do svemirskih letova. Također nas vode na putovanje kroza sve faze ljudske pustolovine koje oduzima dah.


„Jedna od najljepših knjiga koje sam uredio zahvaljujući čak tisuću predmeta koji pripadaju brojnim civilizacijama diljem svijeta“, izjavio je urednik knjige Vid Jakša Opačić.


Knjigu je s engleskog jezika prevela Marija Perišić.

PrevoditeljPrevoditelj
MARIJA PERIŠIĆ
 
StraniceStranice
400
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
260
 
VisinaVisina
310
 
DebljinaDebljina
26
 
JezikJezik
Hrvatski
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
46
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531431842
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…