Info
Kategorije
BESPLATNI TELEFON 0800 10 16UČLANJENJEREGISTRACIJA
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje / 

NAJLJEPŠI HRVATSKI DVORCI I UTVRDE

 
 
 
NAJLJEPŠI HRVATSKI DVORCI I UTVRDE
NAJLJEPŠI HRVATSKI DVORCI I UTVRDE
HRVOJE KEKEZ
Vjernost
Kataloški br.: 135921
Cijena: 52,68 €
Klupska cijena: 42,46 €
Vjernost u klubu donosi vam popust:
za 10. god. članstva34,00 €
za 20. god. članstva32,00 €
za 5. god. članstva36,00 €
za 2. god. članstva38,00 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Ljepota naše domovine sazdana je od brojnih sitnih dijelova koji zajedno tvore čudesan mozaik. Otoci, planine, rijeke, gradovi, ljudi i običaji njegovi su neizostavni kamenčići, no poseban sjaj daju mu fortifikacijski objekti. Burna stoljeća hrvatske prošlosti, koja su Hrvatsku smjestila na granično područje velikih carstava, ostavila su nam mnoge kule, utvrde, zidine i ostale tipove obrambene arhitekture. S druge strane, u ljepoti naše zemlje uživali su i naši preci, pa su pojedinci podigli neke od najreprezentativnijih rezidencijalnih objekata čijim se veličanstvenim izvedbama divimo i danas.

U ovoj nas knjizi autor teksta Hrvoje Kekez te autori fotografija Roman Avdagić i Dario Žagar vode u svijet najljepših stotinu hrvatskih dvoraca i utvrda – svijet isprepleten legendama, ali ponekad i ne tako bajkovitim događajima. Putovanje od Baranje preko svih hrvatskih regija do Konavala zastaje na upravo onim lokalitetima koji su ne tako davno bili ili poprišta velikih opsada i bitaka ili, pak, mjesta ugodnoga, ladanjskog života. Stotinu je razloga da ih bolje upoznate …

„Čudesna knjiga koja na jednom mjestu donosi svu ljepotu fortifikacijskih objekata u Hrvatskoj“ izjavio je urednik knjige Vid Jakša Opačić.


O autorima:

Hrvoje Kekez doktorirao je povijest te radi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Dosad je objavio desetak znanstvenih radova, heraldički priručnik “Grbovi gradova u Republici Hrvatskoj” te naslove “Bitke prekretnice hrvatske povijesti”, “Najveći hrvatski znanstvenici”, „Velikani hrvatske prošlosti“ i “Hrvatska povijest iz godine u godinu”. Jedan je od autora knjiga “Tajanstvena Hrvatska”, “Neotkrivena Hrvatska” i “Neispričane priče”.

Dario Žagar je fotograf čije su se fotografije našle u nekoliko knjiga, od kojih su neke (uglavnom o pojedinim hrvatskim otocima) autorske. Među ostalim, autor je knjiga “The island of Pag”, “The island of Cres & Lošinj”, “The island of Hvar”, “Ljepote hrvatskoga Jadrana”, “Tajanstvena Hrvatska”, “Čarobna Hrvatska”, “Neotkrivena Hrvatska” i “Neispričane priče”.

Roman Avdagić, uz to što je fotograf i vlasnik obrta za fotografiranje i informatičke usluge, predaje kolegije iz web-dizajna na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu.

UvezUvez
Tvrda
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
49
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531432177
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…