Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici  /  Samopomoć / 

BUKA

 
 
 
BUKA
BUKA
DANIEL KAHNEMAN
Kataloški br.: 138388
Cijena: 25,20 €
Klupska cijena: 21,22 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Zamislite da dva liječnika u istome gradu daju različite dijagnoze identičnim pacijentima ili da dva suca u istoj sudnici daju izrazito različite presude osobama koje su počinile isti zločin. Pretpostavite da dvije različite osobe koje vode razgovore za posao donesu posve različite odluke o kandidatima. Sad zamislite da su različita mišljenja liječnika, sudaca i stručnjaka iz ljudskih resursa ovisila o tome je li jutro ili poslijepodne, ponedjeljak ili srijeda … To su primjeri buke: varijabilnost prosudbi koje bi trebale biti identične.


U ovoj knjizi Daniel Kahneman, Olivier Sibony i Cass R. Sunstein objašnjavaju štetne učinke koje buka ima u mnogim područjima života, uključujući medicinu, pravo, gospodarska predviđanja, forenziku, jamčevinu, zaštitu djece, strategiju i izbore kandidata za posao. Gdjegod ima prosudbi ima i buke. Pa ipak, u većini slučajeva i pojedinci i organizacije najčešće je nisu svjesni. Čak je i zanemaruju. Uz malu pomoć ljudi mogu smanjiti količine buke i pristranosti i donositi daleko bolje odluke.


O autorima priručnika Buka:

Daniel Kahneman je profesor emeritus na sveučilištu Princetonu te profesor psihologije i društvenih odnosa na Školi javnih poslova Woodrow Wilson za društvene i međunarodne odnose sveučilišta Princetona. Primio je Nobelovu nagradu za ekonomske znanosti 2002. godine za inovativan rad s Amosom Tverskim o donošenju odluka. Autor je knjige Misliti, brzo i sporo.

Olivier Sibony profesor je strategije na poslovnoj školi HEC u Parizu te suradnik na poslovnoj školi
Saïd Sveučilišta u Oxfordu. Autor je knjige You’re About to Make a Terrible Mistake! (Strašno ćete
pogriješiti! Kako pristranosti iskrivljuju donošenje odluka – i što možete učiniti protiv njih).

Cass R. Sunstein profesor je na sveučilištu Harvardu, na kojem je utemeljitelj i ravnatelj Programa bihevioralne ekonomije i javne politike. Autor je mnogih članaka i knjiga, uključujući i Poticaj: moguće je donositi bolje odluke o zdravlju, bogatstvu i sreći (s Richardom H. Thalerom).

Knjigu je s engleskoga jezika prevela Daša Berić.

PrevoditeljPrevoditelj
DAŠA BERIĆ
 
UvezUvez
Meka
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531432405
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…