Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Znanje  /  Enciklopedije / 

HRVATSKA PRIRODNA BAŠTINA

 
 
 
HRVATSKA PRIRODNA BAŠTINA
HRVATSKA PRIRODNA BAŠTINA
GORAN ŠAFAREK, JOSIP JUKIĆ
Kataloški br.: 140087
Cijena: 49,90 €
Klupska cijena: 39,90 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Svi narodi na našem planetu vole isticati svoje posebnosti, a pritom često naglašavaju bogatstvo kulturne i prirodne baštine. Ni mi u Hrvatskoj u tome nismo iznimka, a kako bismo i bili, kad smo svjesni u kakvoj predivnoj zemlji živimo … Uz neprocjenjivu kulturnu baštinu, upravo raznolika i vrlo bogata prirodna baština Lijepu Našu čini još ljepšom.
 

Niska sazdana od više od tisuću otoka i otočića, čarobni slapovi, mistična jezera, slikovite rijeke, tajanstvene špilje, opjevane planine, očuvana flora i fauna … Nabrajati ljepote i nizati epitete mogli bismo unedogled. Zato su u ovoj knjizi autori Josip Jukić i Goran Šafarek probrali ono najbolje od najboljeg i svim čitateljima pripremili ovu veličanstvenu zeleno-plavu slagalicu. Slagalicu protkanu vrhunskim fotografijama u kojoj će zasigurno uživati i neka buduća pokoljenja.
 

„Sve ono najljepše što je priroda stvorila u Hrvatskoj sadržano je u ovoj prekrasnoj knjizi“, izjavio je urednik knjige Vid Jakša Opačić.
 

O autorima:

JOSIP JUKIĆ profesor je povijesti i geografije iz Zagreba, zaposlen u VII. gimnaziji u Zagrebu. Suradnik je “Mozaika knjiga” od 2006. godine na izdanjima: “Ocean”, “Veliki atlas Hrvatske”, “Atlas svijeta”, “Atlantika”, “Nezaboravna putovanja Europom”, “Nezaboravna putovanja svijetom”, “Prirodna bogatstva”, “Neobične vremenske prilike”, “Kako je sve počelo”, “Enciklopedija općeg znanja” i društvenoj igri „Upoznajmo Hrvatsku“. Autor je knjiga “Hrvatski gradovi” i “Vladari Hrvatske” te suator knjiga “Čarobna Hrvatska” i “Neispričane priče”.

 

GORAN ŠAFAREhrvatski je biolog, istraživač, fotograf i snimatelj iz Koprivnice. Objavio je knjige “Rijeke Hrvatske”, “Drava – koprivnička Podravina”, “Ušće Mure – Hrvatska Amazona”, „Životinje Hrvatske“, „Priroda Hrvatske“ i “Vodena blaga Hrvatske”. U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom snimio je nekoliko dokumentarnih filmova (“Tajna šarene evolucije”, “Crna mlaka”…), a fotografije su mu objavljene u nekoliko desetaka naslova (između ostalih, i u knjizi “Nezaboravni izleti Hrvatskom”). Stalni je suradnik časopisa “Moj planet”.

UvezUvez
Tvrda
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
47
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531434294
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…