Info
Kategorije
BESPLATNI TELEFON 0800 10 16UČLANJENJEREGISTRACIJA
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Savjetnici  /  Vrt, ljubimci i dom / 

GLJIVE-PIRUČNIK ZA PREPOZNAVANJE I SAKUPLJANJE

 
 
 
GLJIVE-PIRUČNIK ZA PREPOZNAVANJE I SAKUPLJANJE
GLJIVE-PIRUČNIK ZA PREPOZNAVANJE I SAKUPLJANJE
Kataloški br.: 140165
Cijena: 19,95 € / 150,31 KN
Klupska cijena: 16,91 € / 127,41 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Branje gljiva strast je koja se često njeguje cijeli život i može pružiti veliko zadovoljstvo. Možda se radi o drevnom osjećaju zadovoljstva u skupljanju iz prirode nečega što je nekad bilo faktor preživljavanja, a možda nas samo privlači ljepota gljiva. Ako želite naučiti prepoznavati gljive, svakako se trebate posavjetovati sa stručnjacima – ako prednost ipak date samostalnom učenju, morate znati da je iznimno teško i opasno odrediti različite vrste gljiva koje se smiju jesti. Malobrojne su vrste s posebnim karakteristikama koje nedovoljno stručni ljudi mogu brati sa sigurnošću. U Hrvatskoj postoje brojni poznavatelji gljiva koji s drugim stručnjacima mogu pomoći ljubiteljima gljiva, a možete se pridružiti i nekoj od udruga gljivara koje okupljaju dovoljno kvalitetnih poznavatelja gljiva i organiziraju branje gljiva.

Nazivi gljiva u ovoj knjizi (hrvatski i znanstveni) vrlo su pozorno napisani. Iznimno je važno upotrebljavati znanstvene nazive jer ih prepoznaje Međunarodni kodeks botaničke nomenklature pa se naziv može upotrebljavati svugdje u svijetu bez opasnosti da se zamijeni s drugom vrstom.


U knjizi su obrađene gljive naših krajeva, a uz sliku gljive u prirodnom staništu nalaze se i simboli koji tumače veličinu gljiva, najčešća staništa i jestivost.


U ovoj knjizi nalaze se brojni stručni podaci koji su objašnjeni jednostavno i razumljivo pa će vam, ako ih budete pozorno čitali, pomoći pri određivanju mnogih vrsta gljiva.

UvezUvez
Tvrda
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
46
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789538129988
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…