Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
AKCIJE  /  Noć knjige 2024. / 

ŽIVOTINJE HRVATSKE

 
 
 
ŽIVOTINJE HRVATSKE
ŽIVOTINJE HRVATSKE
GORAN ŠAFAREK
Super rabat
Kataloški br.: 87007
Cijena: 39,42 €
Klupska cijena: 30,00 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Upoznajte predivno životinjsko carstvo Lijepe Naše!
 
Životinje su svuda oko nas. Psi i mačke mnogima su dio obitelji, otvorimo li prozor, ugledat ćemo kosove i vrapčiće, a u šetnji parkom na drvetu ćemo zapaziti vjevericu te leptire i pčele koji lepršaju od cvijeta do cvijeta. A kako je tek u netaknutoj prirodi? Planinama prolaze medvjedi i vukovi dok ih nadlijeću orlovi, u močvarnim područjima postoje golemi rezervati ptica, a rijeke, jezera i mora skrivaju prekrasan podvodni sviijet...

No koliko doista znamo o životinjama koje obitavaju u našoj okolini? Primjerice, jeste li znali da je Hrvatska jedna od rijetkih europskih država u kojima još uvijek žive vuk, medvjed i ris? I da smo poznati po brojnim endemskim vrstama životinja, koje žive samo ovdje i nigdje drugdje na svijetu! Naime, od 500 vrsta životinja koje žive u Hrvatskoj čak 70% njih su endemi! Svi ste, primjerice, čuli za čovječju ribicu, vjerojatno jednu od najpoznatijih endemskih vrsta koja živi u našim špiljama. A znate li još koju našu endemsku vrstu? Nema veze ako ne znate. Uz ovu sjajnu knjigu hrvatskog biologa, istraživača, fotografa i snimatelja Gorana Šafareka, brzo ćete popuniti rupe u svome znanju. Naravno, gotovo je pa nemoguće u jednoj knjizi prikazati sve životinje koje žive unutar hrvatskih granica, pa su u knjizi obrađene najčešće, ali i rijetko viđene, endemske, a često i ugrožene životinje.

Otisnite se stoga na jedinstveno putovanje hrvatskim travnjacima i livadama, nizinskim i planinskim šumama, močvarnim područjima, surovim kamenjarom i čarobnim krškim podzemljem. Uz nadahnjujuće i informativne teksto­ve, te zapanjujuće fotografije upoznajte zanimljive životinje naših bistrih rijeka, brojne vrste s kojima dijelimo životni prostor u gradovima i selima te čudesnu faunu jadran­skog podmorja. Knjiga koju će uživati listati i čitati cijela obitelj!  

Prelistajte knjigu:
 
 
          
StraniceStranice
330
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
234
 
VisinaVisina
297
 
DebljinaDebljina
27
 
JezikJezik
Hrvatski
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
80
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531415590
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…