Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
IGRAČKE  /  Edukativne igračke / 

IZBORNA UTRKA

 
 
 
IZBORNA UTRKA
IZBORNA UTRKA
Kataloški br.: 106013
Klupska cijena: 99,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Prva politička društvena igra u Hrvatskoj

Društvena igra na ploči ‘Izborna utrka’ vodi igrače putovima političke hijerarhije od kuhanja kave i odlaska po gablece do svrgavanja šefa stranke i osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi.

U ‘Izbornoj utrci’, društvenoj igri na ploči, dva do četiri igrača bore se za pobjedu na izborima za lokalnu samoupravu na duhovit način, bez prozivanja ili favoriziranja neke stranke ili pojedinca. Mogu birati političku opciju, stvarati neprijatelje i ulaziti u koalicije, ali i naučiti kako se na ovdašnji način postaje šef lokalne samouprave ili gradonačelnik. Stranačka hijerarhija kreće od kuhanja kave i odlaska po gablece do svrgavanja šefa stranke te osvajanja vlasti u lokalnoj samoupravi.

U svijetu, a osobito u SAD-u, postoji tradicija izdavanja političkih igara. Gotovo o svakom američkom predsjedniku izdana je bar jedna igra, a rekorder s desetak igrica je predsjednik John F. Kennedy. Najstarije takve igre datiraju još iz 19. stoljeća - ‘Election’ (1896) i ‘Politics’ (1900). Tematski imaju različite podvrste, a jedna od njih, kojoj pripada i ‘Izborna utrka’, politička je satira kojom se na duhovit način objašnjava politički utjecaj na društvo.

‘Izborna utrka’ nalazi se u kartonskoj kutiji, a sadrži kartonsku ploču, papirnate kartice, osam plastičnih figurica, plastične žetone i plastičnu kockicu za bacanje. 
ŠirinaŠirina
260
 
VisinaVisina
260
 
DebljinaDebljina
45
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
68
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
3857500038111
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…