Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

DOJČA

 
 
 
DOJČA
DOJČA
ADRIANA ALTARAS
Kataloški br.: 106625
Cijena: 99,00 KN
Klupska cijena: 79,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja
Ispovijest jedne židovske majke
 
Beskompromisna, zanosna, zavodljiva i šaljiva obiteljska priča
 
David nije samo vrlo inteligentan, nego je još i usred puberteta. Jedina osoba koju sluša, njegov je kum Aron. Adriana Altaras i on prijatelji su iz mladosti. Tada su zajedno razmišljali o iseljenju u Izrael, što im je bilo jednako privlačno kao što su surferima privlačni Havaji. No ipak su ostali, iskorištavajući grižnju savjesti Nijemaca kako bi se besplatno vozili vlakom ili opravdano izostali iz škole. Kad Aron umre, u obitelji Altaras zaoštrava se generacijski sukob. Davida više ništa ne veže za Berlin, oprašta se i odlazi u Obećanu zemlju, a majka putuje za njim – traži izgubljenog sina negdje između Zida plača, Genazareta i kibuca.

U romanu Titove naočale, koji su čitatelji dobro primili, a mediji silno hvalili, autorica se posvetila povijesti svojih predaka. Zanimljivo, šaljivo i uzbudljivo ovaj put nam pripovijeda o današnjem životu Židova u Njemačkoj. O mlađem sinu koji više voli gledati Germany's Next Topmodel, nego pratiti kako njegova majka na televiziji priča o “lijepim penisima” svojih sinova. O starijem, koji temeljito proživljava pubertet, ali na Jom Kipur posti kao veliki. O sukobima identiteta koji su se rasplamsali zbog napuknute zdjele za salatu.
O neobičnom putovanju u inozemstvo, o mladeži nekad i danas.
 
David bi volio biti Izraelac. Oca, koji je Nijemac, zadirkuje obraćajući mu se s “Ej, Dojča”, što dovodi do neviđenih obiteljskih skandala u kojima, ponekad, ureduje i policija. Doista nije lako biti Nijemac, priznaje Adriana Altaras, osobito ne u židovskoj obitelji. Uzbudljivo, šaljivo i s mnogo ljubavi, autorica u svojoj drugoj knjizi pripovijeda o burnim događajima u drugom i trećem naraštaju Židova koji su preživjeli Holokaust. O mlađem sinu koji voli mini-golf i crkve i misli da su ga po rođenju zamijenili u bolnici. O starijem, koji traži identitet negdje između Obitelji Soprano i Obećane zemlje. O rođendanima pokraj Zida plača i ljetovanjima u klubovima gdje se raspravlja o obrezivanju.

O tragikomičnim sukobima identiteta i vjere, o neuobičajenim komemoracijama, o preranim rastancima i o snazi sjećanja. I ne samo to: cijela obitelj dolazi do riječi. Višeglasni, očaravajući portret židovsko-njemačke sadašnjosti i sjajna knjiga o obitelji sa svim njezinim dobrim i lošim stranama.
 
“Zavodljivo i šaljivo.”
Njemački radio
 
„Na stranicama ovog zanosnog i zabavnog obiteljskog albuma krije se iskrena rasprava o tome kako se danas može ostvariti suživot kako u privatnim stanovima tako i u nacionalnim državama.“
Die Welt
 
“Svježe i dojmljivo, na posve nov način i tvrdoglavo, Adriana Altaras razvija bogatu obiteljsku priču koja nas ostavlja bez daha.”
Die Zeit o romanu Titove naočale
 
“Čovjek bi je mogao slušati satima jer pripovijeda vrlo zanimljivo.”
NDR o romanu Titove naočale
 
“Svježe i dojmljivo, na posve nov način i tvrdoglavo, Adriana Altaras razvija bogatu obiteljsku priču koja nas ostavlja bez daha.”
Die Zeit o romanu Titove naočale
 
“Čovjek bi je mogao slušati satima jer pripovijeda vrlo zanimljivo.”
NDR o romanu Titove naočale
 
“Odavno nije bilo obiteljske priče koja se čita s takvim užitkom.”
Der Tagesspiegel o knjizi Titove naočale
 
Adriana Altaras rođena je 1960. godine u Zagrebu, od 1964. živjela je u Italiji, poslije u Njemačkoj. Studirala je glumu u Berlinu i New Yorku, glumila na filmu i televiziji, a od devedesetih godina prošlog stoljeća postavlja na scenu kazališne predstave i opere. Primila je brojna odlikovanja, između ostalih Saveznu filmsku nagradu, kazališnu nagradu pokrajine Nordrhein-Westfalen te Srebrnog medvjeda za glumu. Godine 2012. objavila je roman Titove naočale koji je postao bestseler. Danas živi s obitelji u Berlinu.            
StraniceStranice
235
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
140
 
VisinaVisina
200
 
DebljinaDebljina
17
 
JezikJezik
Hrvatski
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531419277
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…