Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika  /  Strani naslovi / 

MALI PRIJATELJ

 
 
 
MALI PRIJATELJ
MALI PRIJATELJ
DONNA TARTT
Kataloški br.: 112920
Cijena: 199,00 KN
Klupska cijena: 159,00 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Nagrađivani roman dobitnice Pulitzera

 

Okolnosti smrti devetogodišnjeg  Robina Clevea Dufresnesa, koji je pronađen obješen u svom dvorištu, nikada nisu rasvijetljene. Strašan zločin razorio je dječakovu obitelj: majku je pretvorio u letargičnu olupinu, natjerao oca da napusti obitelj i grad, a ostale članove obitelji – sestre Allison i Harriet, ostavio na skrb crnoj sluškinji i matrijarhatu koji predvodi njihova dominantna baka i njezine tri sestre.

 

Dvanaest godina kasnije, Harriet, koja je u trenutku bratove smrti bila tek beba, fascinirana je tajnama i odlučuje rasvijetliti najveću u svome životu, pronaći ubojicu svog brata. Bez i najmanjeg dokaza zaključuje da se radi o Dannyju Ratliffu, članu degenerirane obitelji u kojoj kao da svaki član ima kriminalnu prošlost. Harrietino proganjanje Dannyja, iako naizgled komično, uskoro će nju i njezina najboljeg prijatelja Helyja dovesti u smrtnu opasnost. Danny će, naime, postati podjednako opsjednut s Harriet, uvjeren da ga se ova želi dočepati iz sasvim drugih razloga…

 

Nakon nevjerojatno uspješnog romana Tajna povijest, književna je javnost puno desetljeće iščekivala drugi roman Donne Tartt. Čekanje se, naposljetku, višestruko isplatilo – Mali prijatelj potvrđuje ovu autoricu kao vrsnu pripovjedačicu, sofisticiranu promatračicu ljudske prirode i jednu od najvjernijih poklonica etike i moralnosti. Čitatelji će uživati u njezinu novom romanu, koji je osvojio književnu nagradu britanskog lanca knjižara WH Smith te se našao u finalu nagrade Orange za najbolje žensko beletrističko djelo.

StraniceStranice
568
 
UvezUvez
Tvrda
 
ŠirinaŠirina
157
 
VisinaVisina
240
 
DebljinaDebljina
28
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789532205848
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…