Info
Kategorije
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

AMERIČKI DERVIŠ

 
 
 
AMERIČKI DERVIŠ
AMERIČKI DERVIŠ
AYAD AKHTAR
Kataloški br.: 113985
Cijena: 17,12 €
Klupska cijena: 6,50 €
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Izvrsno napisan, slojevit i emotivno snažan prikaz odnosa vjere i suvremenog života

Ako volite Lovca na zmajeve, ovo je prava knjiga za vas.

 

Hayat Shah mladi je Amerikanac koji se prvi put u životu zaljubio. Njegov uobičajeni način života – odlasci u školu, igranje bejzbola i videoigara – razlikuje se od drugih samo zbog njegova pakistanskog nasljeđa i čestih nesuglasica njegovih roditelja, koji se svađaju oko njemu nerazumljivih stvari. No, sve se mijenja dolaskom Mine.

 

Mina je najstarija prijateljica Hayatove majke iz Pakistana. Neovisna, lijepa i pametna, pojavljuje se na pragu Shahovih nakon raspada svog nesretnog braka. U njihov dom unosi živost i sreću, a to priznaje čak i Hayatov skeptični otac. Njezina duboka duhovnost oživljava muslimansku vjeru obitelji, što posebno snažno utječe na Hayata. Dok pored Mine proučava Kur’an i uživa u njezinoj pažnji, osjeća da mu život dobiva sasvim novi smisao i sve se više zaljubljuje u svoju učiteljicu.

 

Kada Mina upozna jednog muškarca i počne se viđati s njim, Hayat se osjeća iznevjereno i zbunjeno. Njegove rastuće duhovne i ljubavne strasti primoravaju ga da preispita sva svoja uvjerenja. A kada Mina napokon pronađe sreću, Hayat je primoran nešto učiniti – nešto što će imati razorne posljedice po one koje najviše voli.

 

Američki derviš izvrsno je napisan, slojevit i emotivno snažan prikaz odnosa vjere i suvremenog života. Ayad Akhtar, koji je i sam odrastao na američkom Srednjem zapadu, pomoću lika Hayata Shaha čitateljima slikovito prikazuje kakvim su snažnim utjecajima izloženi mladići i djevojke koji odrastaju kao muslimani u Americi. Ovo je iskren i osoban prvi roman o kojemu će čitatelji razmišljati još dugo nakon što ga pročitaju, a na hrvatskom jeziku imamo priliku uživati u njemu zahvaljujući izvrsnom prijevodu Tine Antonini.

 

PrevoditeljPrevoditelj
TINA ANTONINI
 
StraniceStranice
312
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
152
 
VisinaVisina
235
 
DebljinaDebljina
25
 
JezikJezik
Hrvatski
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
67
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789533164762
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…