Info
Kategorije
Fiksni tečaj 1 € = 7,53450 KN
0
0,00
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Mali svijet / 

MICEK,MUCEK I DEDEK

 
 
 
MICEK,MUCEK I DEDEK
MICEK,MUCEK I DEDEK
Kataloški br.: 115824
Cijena: 10,49 € / 79,04 KN
Klupska cijena: 9,16 € / 69,02 KN
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Zabavan kratki roman mate Lovraka o dječaku , njegovu djedu i zecu
 

Prekrasan kratki roman o dječaku Miceku čiji roditelji rade po cijele dane te on puno vremena provodi sa svojim djedom Dedekom za kojeg je jako vezan. Djed Muceka i njegova četiri prijatelja vodi i na upis u školu, a napravio mu je i drvenu gajbicu za njegova novog kućnog ljubimca – zečića Muceka. Ali tad mu netko ukrade zečića...

I ovaj veoma zabavan i duhovit dječji roman Mate Lovraka ima pustolovne dijelove, ali naglasak je na poučnim elementima, pa ne čudi da je bio i dramatiziran te se izvodio u hrvatskom dječjim kazalištima.

Mato Lovrak rodio se u Velikom Grđevcu kod Bjelovara 8. ožujka 1899. godine, a umro 1974. Kao učitelj radio je neprekidno 35 godina u raznim selima i gradovima.
 

Književnim radom bavio se 40 godina. Najviše književnih radova napisao je za djecu. Bio je član Pedagoško-književnog zbora u Zagrebu. Autor je romana i zbirki priča: Slatki potok, Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice, Divlji dječak, Francek drugi hrabri, Doka Bedaković, Neprijatelj broj 1, Sretna zemlja, Anka Brazilijanka, Micek, Mucek i Dedek, Prijatelji, Naši dječaci, Dječak konzul, Prozor do vrta, Devetorica hrabrih, Dobra oluja, Iskrica, Zeleni otok, Kad u kući jagode rastu… Mnoga Lovrakova djela prevedena su na druge jezike, a romani Vlak u snijegu i Družba Pere Kvržice uvršteni su u lektiru i na mnogim izborima izabrani su za najomiljenije dječje knjige.           
StraniceStranice
88
 
UvezUvez
Meka
 
ŠirinaŠirina
127
 
VisinaVisina
190
 
DebljinaDebljina
9
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789531423151
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…