Info
Kategorije
0
0,00kn
Vaša košarica je prazna.
Brza narudžba
adresa e-pošte / članski broj:
Lozinka:
 
KNJIGE  /  Beletristika / 

SMOKVA

 
 
 
SMOKVA
SMOKVA
VOJNOVIĆ GORAN
Kataloški br.: 116012
Cijena: 149,00 KN
Klupska cijena: 119,00 KN
Proizvoda nema na zalihi.
Opis
Pojedinosti
Mišljenja

Veliki hit jednog od najomiljenijih suvremenih slovenskih pisaca govori o tri generacije jedne obitelji i tri velike ljubavi u tri nesretna braka

Jadran, bivši košarkaš, pokušava zajedno s Anjom vidjeti može li spasiti svoj brak, u kojem je naizgled sve idealno: dobar stan, izlasci, sin kojega vole… no ispod te površine kipti nezadovoljstvo. Kada Jadranu umre djed, on odlazi u Momjan, u djedovu kuću koja je obilježila njegovu obitelj, te pokušava povezati sve konce, sve detalje svoga nesređenog života, shvatiti oca Safeta, koji je 1992. nestao, ostavio ga i otišao u Bosnu, majku Vesnu te djeda Aleksandra i njegovu opsesiju knjigama.

Od Ljubljane do Momjana u Istri i Bosanske Otoke, glavni lik Jadran pronalazi dijelove svoje obiteljske povijesti, ali još i više uspijeva razumjeti samoga sebe. Pričajući o tri generacije jedne obitelji, Goran Vojnović, jedan od najomiljenijih suvremenih slovenskih pisaca, priča o tri velike ljubavi u tri ipak nesretna braka. Smokva je roman o potrazi za granicama vlastite slobode, o odricanju radi drugoga, o odustajanju od sebičnosti, ali i velikim trenucima koji nam se događaju kada ih nismo svjesni. Roman vrvi od jakih, ali zatomljenih emocija, obiteljska je to saga koja može biti bilo čija povijest u kojoj se pretapaju sudbine, ljubavi, neostvarene želje i surove realnosti naših života.

"Najambicioznija Vojnovićeva knjiga do sada."
Samo Rugelj, slovenski publicist, urednik i izdavač


 

Goran Vojnović, rođen 1980. u Ljubljani, redatelj je i scenarist, autor više kratkih filmova i dugometražnog filma Piran – Pirano. U regiji je poznat kao autor romana Čefuri raus! (2008.), koji je u Sloveniji privukao pozornost čitatelja, kritičara i policije, 2009. osvojio nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik te doživio i vrlo uspješnu kazališnu adaptaciju. U pripremi je i filmska verzija tog romana. Krajem 2011. izašao je Vojnovićev drugi roman Jugoslavija, moja domovina, čija je prva naklada rasprodana u svega nekoliko dana. Goran Vojnović kolumnist je slovenskog časopisa Dnevnik, a izbor svojih kolumni objavio je u knjizi Kada Džimi Ču sretne Fidela Kastra (2010.).   
StraniceStranice
368
 
UvezUvez
TVRDI
 
ŠirinaŠirina
140
 
VisinaVisina
210
 
DebljinaDebljina
30
 
JezikJezik
HRVATSKI
 
Stanica u kataloguStanica u katalogu
29
 
ISBN/EAN:
ISBN/EAN:
9789532667936
 
Kupci koji su gledali ovaj proizvod, pogledali su i…